Forse winstdaling voor Esprit

Esprit heeft haar nettowinst opnieuw flink zien kelderen. In het eerste half jaar van het gebroken boekjaar 2011/2012 boekte de fashionretailer een nettowinst van 53,6 miljoen euro, een krimp van maar liefst 152,4 miljoen euro ten opzichte van het jaar ervoor. Vooral de stijging van de belastingen zou hebben bijgedragen aan de winstdaling van 74 procent.

De omzet daalde met 5,6 procent. Dit zou vooral komen door het warme herfstweer, waardoor veel kledingsstukken in de uitverkoop belandden. Esprit betreurt de afname, maar ziet de toekomst zonnig tegemoet. Het hervormingsplan van de keten zou namelijk een vliegende start maken.

Dit hervormingsplan moet Esprit tot een inspirerend modemerk maken, met een ‘duidelijke identiteit en duurzame winstgevendheid’. Om dit te bereiken worden winkels omgevormd naar het nieuwe ‘huiskamerconcept’. De wholesale wordt aangescherpt, zodat de kleding van Esprit op strategische locaties wordt aangeboden. Bovendien moeten de collecties meer fashion uitstralen, met het Duitse model Gisele Bündchen als boegbeeld.

De retailer zet in op de modebewuste consument omdat de omzet van de moderne collectie met bijna vijftig procent steeg, terwijl de edc-lijn en de casual collecties veel minder goed verkocht werden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!