‘Voorlopig geen overname Wehkamp’

Wehkamp.nl lijkt met de overname van bol.com door Ahold een potentiële koper te verliezen. Het online warenhuis staat sinds vorig jaar in de etalage en moet zeshonderd miljoen euro kosten. Dat bedrag is inclusief een investeringstak.

Ahold kwam steeds voor in het rijtje potentiële kopers van Wehkamp, maar ziet voorlopig af van een overname, meldt het NRC Handelsblad op basis van ‘betrouwbare bronnen’. Ahold zou wel een bod hebben uitgebracht, maar dat werd weggewuifd. Ahold had haar reserves bij een overname, vanwege het feit dat het webwarenhuis veel op krediet verkoopt, meldt de Financiële Telegraaf.

Volgens supermarktkenner Paul Moers van marketingbureau PM.SMS had Ahold er beter aan gedaan Wehkamp over te nemen. “Dat was een betere stap geweest. Wehkamp zit nog beter in zijn non-foodassortiment", aldus Moers.

De inlijving van bol.com door Ahold kwam in een stroomversnelling nadat het supermarktconcern overwoog Wehkamp over te nemen. Bol.com-topman Daniël Ropers en Dick Boer, bestuursvoorzitter van Ahold, kwamen in de laatste weken van vorig jaar in gesprek over een mogelijke overname. Het eerste contacten tussen Ropers en Boer dateert echter al van tweeënhalf jaar geleden.

Dick Boer ging tijdens de persconferentie over de overname van bol.com niet in op vragen over Wehkamp.

Lees ook: Aankoop bol.com ‘opportunistisch’ en ‘twijfelachtig’
Bol.com komt snel met nieuwe productcategorieën

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!