Europese retailers nemen milieumaatregelen

Duurzaamheid staat bij Europese retailers steeds hoger in het vaandel. Volgens een verslag van het Europese detailhandelsforum besteden retailers meer aandacht aan groenere toevoerketens, duurzame distributiesystemen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Zo wist de Franse supermarktketen Auchan bijna tienduizend ton aan verpakkingsmateriaal te besparen.  Mercadona uit Spanje slaagde erin het aantal plastic wegwerpzakjes in 150 winkels met tachtig procent terug te dringen en het Britse Tesco zorgde ervoor dat er netto geen afval meer wordt gestort. Terwijl het Spaanse Inditex  haar elektriciteitsverbruik in 840 filialen met 42 procent wist te verlagen. Het forum hoopt alle aangesloten retailketens en leveranciers te stimuleren tot een duurzame consumptie en efficiëntere benutting van de hulpbronnen.

Het detailhandelsforum is in 2009 opgericht om de dialoog tussen de Europese Commissie, retailers en andere betrokken partijen op gang te brengen. Retailers die zich aansluiten bij het forum verbinden zich er toe milieumaatregelen te nemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!