Intres zegt ‘ja’ tegen fusie Euretco

Retailserviceorganisaties Euretco en Intres zijn een stap dichterbij de fusie die zij in april vorig jaar aankondigden. Ondernemers die bij Intres aangesloten zijn, gaven maandag 5 maart tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering groen licht aan de samenvoeging van de bedrijven. Het is nu wachten tot de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) instemt met de fusie.

Door de fusie ontstaat de grootste detailhandelorganisatie van Nederland, bestaande uit 3500 winkels actief in mode, wonen en sport. De aangesloten ondernemers zijn gezamenlijk goed voor een consumentenomzet van drie miljard euro.

Harry Bruijniks, de huidige directievoorzitter van Euretco, hield tijdens de ledenvergadering een vlammend pleidooi voor de fusie, zegt Euretco-woordvoerster Anita Taks. Zij geeft in een eerste reactie aan dat de instemming van de Intres-leden met gejuich is ontvangen bij Euretco. Ook Intres is blij met de uitkomst. Persvoorlichter Hendrik-Jan Evers zegt dat de ‘go’ breed wordt gedragen. “Van de 348 leden hebben 260 voorgestemd, tegen tien onthoudingen en 78 tegenstemmers. Het merendeel van onze leden ziet de fusie dus zitten. Dat is heel positief.”

De nieuwe retailserviceorganisatie gaat verder onder de naam Euretco. Bruijniks blijft aan als directievoorzitter. Peter Dirks neemt namens Intres zitting in de directie. De activiteiten zullen worden samengebracht in Hoevelaken in het huidige hoofdkantoor van Intres. Hierdoor sluiten op termijn de Euretco-locaties in Breda en Houten.

De fusie heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid van de ondernemers die gebruikmaken van de diensten van de retailserviceorganisaties. De centrale organisatie zal wel te maken krijgen met ontslagen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!