Personeel Albert Heijn protesteert

Medewerkers van supermarktketen Albert Heijn voeren publieksvriendelijke acties bij verschillende AH-winkels. Ze willen dat de supermarktketen zich houdt aan de cao-belofte om meer onzekere contracten om te zetten in vaste aanstellingen. Dit meldt vakbond FNV Bondgenoten.

De acties zijn een gezamenlijk initiatief van personeel van AH-winkels en –distributiecentra, mensen van de UFCW (Amerikaanse vakbond) en FNV Bondgenoten. “Albert Heijn heeft het afgelopen jaar weinig haast gemaakt met het nakomen van zijn afspraken. Daarnaast worden vakbondsleiders op de werkvloer tegengewerkt bij hun controle op naleving van de cao”, vertelt FNV-bestuurder Marcel Nuyten.

Ook het winkelend publiek wordt bij de acties betrokken. Klanten kunnen een steunbetuiging op een tegeltje schrijven, als ‘symbool voor de Hollandse waarden waar Albert Heijn en moederbedrijf Ahold steeds verder van verwijderd lijken te raken’, aldus FNV Bondgenoten.

De acties starten woensdag in Tilburg en Eindhoven. De dagen erna volgen ook Albert Heijn-filialen in Nijmegen, Maarssen, Zoetermeer en Rotterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!