Doorstart voor Jan Jansen Shoes

Schoenenwinkelketen Jan Jansen Shoes wordt overgenomen door vennootschap Folef, waarin directeur Maurice Jansen participeert. De winkels in Den Haag en Apeldoorn sluiten eind deze maand. De andere winkels, in Amsterdam, Heusden, Maastricht en Nijmegen, blijven open.

De keuze voor Maurice Jansen als nieuwe directeur lag voor de hand, vertelt Jan Jansen. “Maar nee, hij is geen familie.” Maurice Jansen is al geruime tijd betrokken bij Jan Jansen Shoes. Een half jaar geleden volgde hij de directeur van Jan Jansen Shoes bv op, dat toen in handen was van investeerder Stadshaven bv. Stadshaven wilde binnen tien jaar minstens tien Jan Jansen-schoenenwinkels openen. Het faillissement kwam voor Jan Jansen niet onverwacht. “Ik denk niet dat de Nederlandse markt groot genoeg is voor zoveel Jan Jansen-winkels”, aldus Jan Jansen.

Maurice Jansen legt de nadruk niet op eigen winkels, maar op de verkoop via andere winkeliers. Jan Jansen heeft nu veertig verkooppunten in Nederland en dit aantal moet flink groeien. “We willen het merk internationaal uitbouwen”, vertelt Maurice Jansen. “Jan Jansen heeft het in zich om ook in het buitenland te verkopen. De schoenen zijn er karakteristiek genoeg voor.”

Eerder: Jan Jansen Shoes failliet

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!