Macintosh boekt acht procent meer omzet

Winkelconcern Macintosh heeft de eerste maanden van dit jaar meer omzet gerealiseerd. In de periode tot 21 april kwam het omzetcijfer uit op 258,5 miljoen euro. Dat is acht procent meer ten opzichte van dezelfde periode een jaar terug.

De groei is onder meer het gevolg van de overname van de Britse schoenenketen Jones Bootmaker. Ook het Nederlandse Scapino droeg aan de stijging bij. Dat heeft Macintosh woensdag bekendgemaakt. Ondertussen groeien de online inkomsten. De online steeg met zeventig procent tot negen miljoen euro.

Opgesplitst naar bedrijfsonderdelen rapporteerde Macintosh in 'Fashion', waaronder diverse schoenenketens vallen, een stijging van de omzet van 170,1 mijoen naar 196,3 miljoen euro. Bij 'Living' (Kwantum) daalde de omzet met ruim negen procent tot 62,2 miljoen euro.

Macintosh meldt dat het operationele resultaat in de eerste helft van 2012 mogelijk lager zal uitvallen. Dat zou komen omdat enkele verliesdraaiende maanden van Jones Bootmaker nu in de resultaten zijn meegenomen. In 2011 was dat nog niet het geval.

De onderneming zegt voor de rest geen voorspellingen te kunnen doen over het verdere verloop van 2012.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!