‘C1000-ondernemers vertrouwen in Jumbo’

De zelfstandige ondernemers van supermarktketen C1000 vertrouwen in een goede onderhandelingsafloop met Jumbo. C1000-winkeliers gaan er volgens Jumbo op vooruit en zeker niet op achteruit. Dit zegt Hans van Well, voorzitter van de Vereniging C1000, waar de franchisenemers zich in hebben verenigd.

Jumbo maakte onlangs bekend met de C1000-formule te stoppen. Het grootste deel van de C1000-winkels gaat over op de Jumbo-formule. Een klein aantal winkels komt in handen van Albert Heijn en Coop. C1000-ondernemers vreesden eerder nog dat ze door de transactie op onnodig hoge kosten werden gejaagd. De winkeliers, die kort geleden nog moesten ombouwen naar de C1000 Rood-formule, zagen een dure verbouwing niet zitten.

“Het bestuur van de Vereniging C1000 heeft de raad van bestuur van Jumbo gewezen op de verplichting de contracten en overeenkomsten na te komen”, stelt Vereniging C1000 in een persverklaring. Dit betekent dat Jumbo en individuele franchisenemers samen tot overeenstemming moeten komen over de winkelverbouwing naar de nieuwe formule. Dit kan leiden tot een financiële bijdrage. Ook bestaat de mogelijkheid dat C1000-winkeliers een ander vestigingspunt aangeboden krijgen of de winkel kunnen verkopen, aldus Van Well.

“Huurcontracten kunnen worden verkocht, maar ondernemers niet”, besluit Van Well. De afspraken tussen de C1000-ondernemers en Jumbo worden binnen enkele weken afgerond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!