Thuisbezorgd.nl plat na cyberaanval

Thuisbezorgd.nl is de afgelopen weken meerdere malen uit de lucht geweest door aanvallen van Noorse hackers. Moederconcern Takeaway.com was de dupe van tien DDOS-aanvallen, waardoor de sites in Nederland, Duitsland en Engeland ruim anderhalve dag offline waren. Volgens eigenaar Jitse Groen hebben deze aanvallen voor maximaal honderdduizend euro aan schade veroorzaakt. De directe schade bedroeg vijftigduizend euro.

De vier hackers, actief onder de naam DotNetFuckers, zijn inmiddels opgepakt. De groep werd snel gevonden omdat Takeaway.com hulp kreeg van het hackerscollectief Anonymous. “Anonymous mailde ons met het bericht de hackers te willen opsporen”, aldus Groen. “We wisten niet zo goed wat we daar mee aan moesten. Nu blijkt dat de leden van DotNetFuckers met de hulp van Anonymous woensdag zijn opgepakt.” De activisten laten weten dat zij niet achter cyberaanvallen staan ‘die zonder enige aanleiding onschuldige websites platleggen’.

Takeaway.com trof na de eerste aanval al maatregelen. “We werden nog een keer of zes aangevallen, waarvan er helaas nog één succesvol was. De rest kon worden tegengehouden, maar ik wil niet de illusie wekken dat we in de toekomst alle aanvallen tegen kunnen gaan”, aldus Groen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!