V&D opent duurzaam distributiecentrum

Warenhuisketen V&D opende gisteren een nieuw distributiecentrum in Nieuwegein. De distributiecentra in Amsterdam en Utrecht zijn gesloten en de activiteiten zijn overgegaan naar de locatie in Nieuwegein.

V&D meldt dat bij de bouw van het nieuwe centrum duurzaamheid centraal stond. Zo wordt de vloer in het gehele gebouw verwarmd door middel van een warmte-/koudeopslag in de bodem en is warm water afkomstig van een zonneboiler. Het dak is voorbereid voor het plaatsen van zonnepanelen. “Het is voor de logistieke sector enorm belangrijk dat partijen als V&D met een stevige ambitie blijven inzetten op duurzaamheid, innovatie en slimme logistiek“, meldde minister Schultz van Haegen, die het nieuwe distributiecentrum opende.

Het nieuwe distributiecentrum telt een totaal vloeroppervlak van 56.000 vierkante meter. De nieuwe locatie moet volgens de formule inspelen op de groei van het warenhuis, met name op het gebied van e-commerce. Vanuit Nieuwegein zullen goederen vervoerd worden voor alle 62 V&D-vestigingen en de webshop vd.nl. Bijna alle goederen worden via een netwerk van lopende banden of rails automatisch door het distributiecentrum getransporteerd. V&D is naar eigen zeggen de eerste retailer in Nederland die met dit systeem werkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!