Minister wil energiedrank in supers niet verbieden

Ministers Schippers van Volksgezondheid ziet geen heil in een verkoopverbod van energiedrank in supermarkten. In een antwoord op Kamervragen stelt de minister dat er in supermarkten nog veel meer producten verkocht worden die bij consumptie in grote hoeveelheden ongezond zijn. Ook zelfregulering in de supermarktbranche is daarom overbodig.

Enkele weken geleden stelde GGD-directeur Laurent de Vries dat ouders zich onvoldoende bewust zijn van de invloed die energiedrank op kinderen heeft. “Ouders beseffen niet dat drankjes als Red Bull niet geschikt zijn voor kinderen. Je geeft een kind toch ook geen kop koffie te drinken?”

Minister Schippers erkent dat het gebruik onder jongeren moet worden tegengegaan. Volgens haar gebeurt dit echter niet door de verkoop aan banden te leggen, maar door jongeren leren om te gaan met de verleidingen van ongezonde producten.

Schippers schrijft daarnaast dat branchevereniging van drankenfabrikanten FWS samen met de Europese koepelorganisatie UNESDA al regels heeft opgesteld waarbij marketing niet meer gericht mag worden op jongeren onder de twaalf jaar. Door een nieuwe Europese verordening worden de blikjes eind 2014 tevens voorzien van een waarschuwing voor kinderen en zwangere vrouwen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!