Thuisbezorgd.nl naar Frankrijk

Thuisbezorgd.nl wil ook Franse consumenten verleiden tot een bezorgmaaltijd. De Nederlandse site heeft daartoe de website Pizza.fr overgenomen. Franse consumenten kunnen op Pizza.fr niet alleen pizza bestellen, maar bijvoorbeeld ook Chinees, Mediterraans of andere gerechten.

Oprichter Jitse Groen ziet het als een behoorlijke uitdaging om de Franse consument binnen te halen. “Frankrijk is een belangrijke markt voor ons, maar mensen zijn in het land van de haute cuisine nu eenmaal gewend om buiten de deur te eten. De Fransen bestellen minder eten dan bijvoorbeeld de Nederlanders of Britten, maar de trend omhoog is ingezet.”

Thuisbezorgd.nl nam onder de naam Takeaway.com al een kijkje op de Franse markt, maar hoopt met Pizza.fr meer succes te boeken. “Fransen spreken vaak beter Engels dan wij denken, maar deze naam past beter bij de lokale markt”, aldus Groen, die zegt een ‘aanzienlijk’ bedrag voor de nieuwe domeinnaam te hebben betaald.

Thuisbezorgd.nl draait al op volle toeren in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Het concept werd in 2000 door de toenmalige student Jitse Groen en een vriend opgezet. De onderneming is nu actief in elf landen en verwerkte vorig jaar bestellingen met een waarde van honderd miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!