Doorstart Sabon een feit

Zeepketen Sabon maakt vanaf 1 augustus een doorstart met 41 winkels. Dit betekent dat tien winkels hun deuren niet meer zullen openen. Dat liet Sabon gisteren weten in een persbericht.

Met de doorstart verliezen 112 van de 237 werknemers hun baan. Alleen de winkels die rendabel waren blijven open. “Het is inherent aan een faillissement dat er ontslagen vallen”, zegt een woordvoerder. “Er zijn ook mensen die zelf hun baan hebben opgezegd.” In de nieuwe organisatie zal op termijn ruimte zijn voor 125 mensen. Onder meer de winkels aan de Amsterdamse Leidsestraat, de Rotterdamse Koopgoot en de Utrechtse Steenweg zullen verdwijnen. Het personeel werd de afgelopen weken persoonlijk ingelicht over de doorstart en de toekomstplannen van het zeepconcern.

Interim-directeur Erik Wienk geeft aan dat ‘het nieuwe Sabon een gezonde basis heeft, waarmee het bedrijf vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaat’. Vorige maand werd Sabon failliet verklaard, doordat eigenaar Bob Ultee zijn overnameplannen van winkelketen iCentre zag mislukken. Op die overname had Ultee het hele businessplan van het bedrijf gebouwd.

Sabon gaat nu verder met drie investeerders die opereren onder de naam White Star Retail. De investeerders stelden cfo Erik Wienk aan als directeur. Bob Ultee zal niet betrokken zijn bij de doorstart. “Eerste focus is nu het creëren van stabiliteit en rust in de organisatie”, vertelt een woordvoerder. “Om die reden is besloten dat Erik Wienk de nieuwe directeur van Sabon is.”

Eerder: Curator bevestigt doorstart Sabon

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!