Interactieve prijsvergelijking Franse supers

Consumenten kunnen in Frankrijk middels een interactief online overzicht goedkoopste afhaalpunten voor levensmiddelen aan de kust vinden. Net voor de vakantiedrukte lanceerde consumentenorganisatie UFC-Que Choisir de prijsvergelijker.

De prijsvergelijking is gebaseerd op de prijzen die afhaalpunten van supermarkten in Frankrijk hanteren, omdat die prijzen makkelijk te vergelijken zijn. Bretagne blijkt de goedkoopste voedselregio te zijn. Aan de Côte d’Azur zijn klanten het meeste geld kwijt voor een mandje boodschappen. Het verschil in prijs tussen het goedkoopste en het duurste mandje is 25 procent.

De prijsmeting is gedaan tussen 28 en 30 juni. Bij 241 afhaalpunten aan de kust werden mandjes met 340 producten vergeleken. De duurste supermarkt is Casino aan boulevard Jean-Moulin in Marseille. De goekoopste super is LeClerc in Pas-de-Calais. In bepaalde gebieden kan het prijsverschil oplopen tot vijftien procent tussen de verschillende afhaalpunten. Klanten die kiezen voor eigen en budgetmerken in plaats van A-merken besparen volgens de prijsmeting zeven tot 21 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!