Nederlandse vakantieganger betaalt graag contant

Op vakantie betalen nog veel Nederlanders met contant geld. In eigen land en binnen Europa betalen Nederlandse vakantiegangers ongeveer evenveel cash als met pinpas. Buiten Europa wordt meestal cash betaald, maar de creditcard wordt hier vaker gebruikt dan de pinpas. Dat blijkt uit onderzoek door Visa.

Eten en uitgaan wordt door 69 procent van de Nederlandse vakantievierders cash betaald. Ook betaalt 62 procent graag contant tijdens het winkelen op vakantie. Entreegelden en tol wordt door 45 procent cash betaald. 41 procent vindt het vooral makkelijk om met contant geld te betalen en het geeft een derde van de Nederlanders een vertrouwd gevoel.

Wanneer het gaat om veilig betalen kiest toch 41 procent voor de pinpas. Betaling met de pas op vakantie wordt het meeste gedaan tijdens het shoppen. Creditcards worden tijdens een reis vooral gebruikt voor het betalen van accommodatie. Vijftien procent van de creditcardgebruikers geeft aan deze manier van betalen te gebruiken vanwege de garantie die men heeft op de gekochte producten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!