'Rechtvaardig loon hulpkrachten supermarkten'

FNV Bondgenoten wil dat supermarkten hun hulpkrachten beter betalen wanneer zij werken in de avonduren. De Commissie Gelijke Behandeling heeft besloten dat supermarkthulpen die twaalf uur of minder per week werken, net als het andere personeel een toeslag moeten krijgen voor het doordeweeks werken na 20.00 uur en zaterdag na 18.00 uur.

FNV Bondgenoten schakelde de Commissie Gelijke Behandeling in, omdat supermarkten in cao-onderhandelingen bleven weigeren de hulpkrachten gelijk te behandelen als andere werknemers. Vakbondsbestuurder Arie van der Pijl gaf aan dat uiterlijk half september een gesprek volgt met de supermarkten over de uitspraak van de CGB.

Volgens Van der Pijl gebruiken supermarkten steeds vaker hulpkrachten. Zij worden breed ingezet, bijvoorbeeld ook achter de kassa. Daarom moeten deze medewerkers volgens de vakbond hetzelfde als ander personeel beloond worden. Vooral veel jongeren en studenten werken als hulpkracht in supermarkten. Inmiddels is volgens FNV-Bondgenoten 55 procent van alle 260.000 supermarktwerknemers hulpkracht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!