Honderden klachten bij medicijnenmeldpunt

Nederlandse consumenten trekken massaal aan de bel vanwege te dure medicijnen. Het medicijnenmeldpunt van de nieuwe politieke partij 50Plus ontving binnen één dag al meldingen van meer dan honderd mensen, zegt lijsttrekker Henk Krol.

De prijzen van medicijnen zouden in Nederland fors hoger liggen dan in het buitenland. “Omeprazol kost hier bijvoorbeeld 28 euro en in Spanje 2,16 euro”, stelt Krol. “En voor 28 stuks azilect betaal je hier 84 euro en in de VS nog geen 15 euro.” Bovendien worden in het buitenland kleinere verpakkingen aangeboden. “Eigenlijk verdienen de producenten dus dubbelop."

De partij hoopt zo veel mogelijk meldingen over prijsverschillen binnen te krijgen, en met die gegevens het ministerie van Volksgezondheid te confronteren. Zij zouden de farmaceutische industrie moeten aanpakken. “Als je de meldingen ziet, denk je: dit kan niet waar zijn. Maar het is echt waar”, zegt Krol. “Er is zelfs een medewerker van een farmaceutisch bedrijf geweest die prijslijsten heeft opgestuurd. Dan zie je dat de inkoopprijs voor apotheken per land anders is.”

De partij denkt dat een verlaging van de prijzen kan zorgen voor een kostenbesparing in de zorg. “De ziektekostenpremies blijven op die manier betaalbaar en het eigen risico hoeft niet te worden verhoogd.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!