Detailhandel boekt 1 procent meer omzet

De omzet van de Nederlandse detailhandel is in juni met één procent gestegen ten opzichte van de dezelfde maand vorig jaar. De magere omzetgroei is te danken aan hogere prijzen, deze waren 1,9 procent hoger. Het volume kromp met 0,9 procent. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het CBS.

De foodbranche noteerde een omzetgroei van ruim vier procent. Zowel de omzet van de supermarkten als speciaalzaken nam toe, grotendeels door een gunstig koopdageffect.

Non-foodwinkels zagen een geringe omzetkrimp. De omzet van doe-het-zelfwinkels, winkels in woninginrichtingartikelen en textielsupermarkten was, net als in mei, lager dan een jaar eerder. Ook de bovenkledingwinkels leverden in juni omzet in. Daarentegen was de omzet van drogisterijen, winkels in huishoudelijke artikelen en vooral winkels in consumentenelektronica juist hoger dan in juni vorig jaar.

De omzetgroei van de postorderbedrijven en internetwinkels kwam uit op circa acht procent. De tankstations zetten drie procent minder om dan een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!