Fab. opent eerste eigen winkel

Accessoiremerk Fab. heeft zijn eerste fysieke winkel geopend in de Hartenstraat in de Amsterdamse Negen Straatjes. Na de pop-up store die het merk met Kerst opende wist oprichtster Fabienne Chapot zeker dat ze een eigen winkel wilde, om hier de hele collectie met tassen, schoenen en portemonnees uit te kunnen stallen.

“Het is moeilijk om er in de Negen Straatjes tussen te komen”, vertelt Chapot. Op Ibiza ontmoette zij per toeval de eigenaar van het pand aan de Hartenstraat. De eigenaar twijfelde volgens Chapot of Fab. wel groot genoeg was. “Maar hij gunde het ons ook om hier de winkel te openen. Het was toeval dat ik in dit pand kon, maar ik moest wel direct beslissen en er dan ook direct in.”

De inrichting van de winkel moest dan ook in twee weken tijd bepaald worden. Daarom schakelde Chapot styliste Stella Willing in om de inrichting op zich te nemen. De winkel is uiteindelijk ingericht in de stijl van een Franse boetiek, met een groene wand, grote zwarte kast en een visgraatvloer.

Chapot geeft aan dat retailers die producten van Fab. verkopen goed reageerden op haar plannen om een eigen winkel te openen. De accessoires van Fab. worden in Nederland door ruim driehonderd retailers winkeliers verkocht. “Niet iedereen stond natuurlijk te springen om de komst van de winkel, maar we hebben goed uitgelegd dat de winkel het merk echt zal versterken”, geeft de eigenaresse aan. Ondertussen dagdroomt Chapot voor de toekomst alweer over een volgende winkel, “het liefst in Londen of Parijs”.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!