Tegenvallende omzet voor Groupon

Groupon boekte in het tweede kwartaal een omzet van 568,3 miljoen dollar. Een jaar eerder draaide de Amerikaanse groepskortingensite nog een omzet van 392,6 miljoen dollar. Dat maakt Groupon maandag nabeurs bekend.

Analisten vinden de omzet tegenvallen, zij rekenden gemiddeld op 573 miljoen dollar. Ceo Andrew Mason gaf aan dat de zaken in Europa niet goed gaan. De tarieven die partners moeten betalen zijn te hoog en de partners zijn ontevreden. Het rendement is te laag en de tevredenheid ligt in Europa 25 procent lager dan in de Verenigde Staten. Ook de technologie is hier minder ver dan in de VS en de naamsbekendheid is minder groot. Europa groeide in het tweede kwartaal met 31 procent, terwijl de Amerikaanse markt met 66 procent groeide. Dit moet volgens de ceo snel verbeteren, want Europa is veruit de grootste markt voor Groupon.

In de handel na sluiting van de beurs daalde de koers van het aandeel met veertien procent. Dit jaar heeft het fonds al zestig procent verloren. De broers Samwer, die zich lange tijd als verkoopdirecteur over het bedrijf ontfermden, hebben zich teruggetrokken uit de leiding. Karl Raman is aangesteld als nieuwe verkoopdirecteur.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!