IKEA investeert in Nederlandse studentenhuisvesting

IKEA gaat gemeubileerde studentenflats bouwen in Nederland. De Zweedse meubelgigant verwacht voor het einde van het jaar een overeenkomst te sluiten voor het bouwen van de eerste studentenflat van tweehonderd woningen. Dit laat Harald Müller, vastgoedontwikkelaar van de meubelretailer, weten.

IKEA is nog in onderhandeling met verschillende studentensteden over de exacte locaties voor het bouwproject. Wel heeft de meubelketen al een exclusieve intentieverklaring getekend met studentenhuisvestingsbureau Duwo, die de kamers in zijn beheer zal krijgen.

Alle grote studentensteden In Nederland kampen met een oplopend kamertekort. Alleen al in Amsterdam, Delft, Leiden en Den Haag is tot 2015 een tekort van bijna twintigduizend studentenkamers. Of IKEA dat tekort kan terugdringen is nog onduidelijk. “We richten ons vooral op Amsterdam en Delft, de steden waar de nood het hoogst is”, vertelt Duwo-directeur Jan Benschop, betrokken bij de onderhandelingen met de steden. “De studentenflats kunnen vanaf tweehonder kamers worden neergezet, maar tweeduizend kan ook als steden dat willen.”

IKEA ontwikkelde voor het project een kant-en-klare studentenkamer van 17,5 vierkante meter. De kamer is uiteraard voorzien van meubels van het Zweedse concern. Het doel is om de kamers voor een zacht IKEA-prijsje te verhuren.

Eerder: IKEA wil hotels bouwen in Europa

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!