Amazon.com opent duizenden afhaalpunten

De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon.com opent in het Verenigd Koninkrijk een landelijk afhaalnetwerk via zo’n vijfduizend buurtwinkels en kiosken. Online bestelde producten kunnen er zowel afgehaald als geretourneerd worden.

Amazon.com investeerde eerder al in click & collect. Zo liet het webwarenhuis vorige maand weten in Groot-Brittannië meer kluisjes te plaatsen waar webshoppers hun bestellingen kunnen afhalen. Iets minder dan een jaar geleden plaatste Amazon.com een eerste kluisjeswand in een Brits winkelcentrum. In dezelfde periode startte de webtailer in Seattle en New York een vergelijkbaar experiment op de winkelvloer van een vestiging van 7-Eleven.

In Nederland heeft webwinkel Coolblue een vergelijkbare strategie, want de formule levert naast enkele eigen afhaalpunten sinds vorige week ook producten via tweeduizend PostNL-agentschappen. Het is te verwachten dat het eerder dit jaar door Ahold overgenomen bol.com ook werkt aan een dergelijk afhaalnetwerk via de Albert Heijn-winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!