Voedingsindustrie krimpt 1,5 procent

De voedingsindustrie krimpt dit jaar met 1,5 procent, door zuinige consumenten en hoge grondstofprijzen. Dat voorspelt het economisch bureau van ING.

De prijs van suiker is gestegen door overvloedige regen in Brazilië, belangrijk suikerproducent. Door extreme droogte in de VS kreeg de oogst van maïs en sojabonen flinke klappen. Hierop stapten veehouders voor diervoer vervolgens over op tarwe, waardoor ook hiervan de prijzen stegen.

Probleem voor de fabrikanten is dat deze prijsstijging niet volledig doorberekend kunnen worden naar de consument, die geeft steeds minder uit en stapt makkelijk over naar de concurrent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!