Vraagtekens bij IKEA-bank Ikano

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum zet zijn vraagtekens bij de nieuwe Ikano Bank van IKEA. Dat schrijft Nu.nl online. De bank, gelieerd aan het Zweedse warenhuis, biedt sinds zaterdag leningen aan, aan zijn Nederlandse klanten. Van Hijum is van mening dat de bank, die niet onder Nederlandse toezicht valt, een bankvergunning in Nederland moet aanvragen. Tevens waarschuwt hij voor woekerrentes.

IKEA geeft zijn klanten via de bank de mogelijkheid om een lening aan te gaan voor de aankoop van een bed, bank, lamp of ander product uit het warenhuis. Voor de mogelijkheid tot ‘gespreid betalen’ gaat de bank een jaarlijkse rente van dertien procent vragen. “We verlenen uitsluitend een kredietproduct waarbij we voor onze klanten transparant maken wat de kosten zijn. Ook hebben we dezelfde toets ondergaan als aan andere Nederlandse en Europese banken gesteld wordt”, aldus de bank in een reactie.

De lening valt momenteel alleen onder het toezicht van de Zweedse financiële autoriteit, wat volgens de Nederlandsche Bank grotendeels gelijk is aan het garantiestelsel in Nederland. De bank verwerpt dat het tegen ‘woekerrentes’ leningen zou verstrekken. “Wij zitten wat tarieven betreft op de lijn van vergelijkbare leningen.”

Ikano Bank is ook actief in de Scandinavische landen, Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, Rusland en Polen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!