McDonald’s opent vegetarisch restaurant in India

De Amerikaanse hamburgerketen McDonald’s gaat in India een restaurant openen waar alleen vegetarische producten worden geserveerd. In het Aziatische land zijn fastfood-restaurants veel minder populair doordat de meerderheid van de bevolking geen rundvlees of varkensvlees eet vanwege hun islamitische of hindoe-achtergrond.

McDonald's is in de westerse wereld vooral bekend door zijn Big Mac-burgers, maar in India vooral door de McAlooTikki-burger. Die bestaat vooral uit gekruide aardappel. De hamburgerketen speelt nu in op die vegetarische behoefte door bij de Gouden Tempel in de stad Amritsar, die heilig is voor Sikhs, een vegetarisch restaurant neer te zetten. Bij de tempel is het eten van vlees sowieso verboden.

De eetgelegenheid wordt volgend jaar geopend in het noorden van India, een tweede vegetarisch restaurant zal snel daarna volgen. De hamburgerketen bestaat wereldwijd uit bijna 33.000 restaurants voor de snelle hap. Er zijn er nog slechts 271 in India. In 2013 is McDonald’s van plan om wereldwijd zo’n 1300 nieuwe restaurants te openen.

Ook de Amerikaanse broodjesketen Subway opende eerder al een vegetarische vestiging in India.

Eerder: Subway opent eerste vegetarische vestiging

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!