'Voorbarige conclusie over biologische voeding'

Het is te vroeg om te concluderen dat biologisch voedsel niet gezonder of veiliger is dan gangbare producten. Dat stellen het Louis Bolk-instituut en Bionext in een reactie op een onderzoek van Amerikaanse wetenschappers.

Wetenschappers van de Universiteit van Stanford concludeerden op basis van 237 onderzoeken dat biologische levensmiddelen niet gezonder of veiliger zijn dan gangbare producten. Het is echter nog te vroeg uitspraken te doen over gezondheidseffecten van biologische producten, meent Jan Willem Erisman, directeur bij het Louis Bolk Instituut.

Erisman stelt dat de juiste conclusie is dat er vooral méér onderzoek verricht moet worden. "Tot nog toe is slechts een beperkte hoeveelheid inhoudsstoffen onderzocht. Bovendien zijn de onderzoeken vooral gericht op vergelijken van inhoudsstoffen als vitamines en eiwitgehaltes. Daarmee heb je nog geen effect op de gezondheid van mensen onderzocht”, zegt hij in de Levensmiddelenkrant.

Ook ketenorganisatie Bionext stuurt aan op nieuw onderzoek. “Er is door de onderzoekers van Stanford niet aangetoond dat biologisch nauwelijks gezonder is; er is aangetoond dat er geen onderzoek is dat bewijst dat biologisch gezonder is”, aldus Bionext.

Eerder: 'Biologisch eten iets gezonder'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!