Zondagsopening supers groeit

Ruim een kwart van de Nederlandse supermarkten opent op zondag zijn deuren. Volgens Distrifood is dat een verviervoudiging ten opzichte van begin 2009.

Momenteel zijn er minimaal 1066 supers op zondag geopend. Vooral Albert Heijn draagt fors bij aan dit aantal. De supermarktketen opent op zondag vierhonderd van haar 850 vestigingen. C1000 en Jumbo hebben beiden meer dan honderd vestigingen geopend op zondag, terwijl Plus en de Detailresult Groep met negentig winkels open zijn.

Boni Supermarkten doet niet mee aan de zondagsopening. De supermarktketen geeft aan uit religieuze overwegingen de wekelijkse rustdag te respecteren.

Marktonderzoeker GfK liet eerder dit jaar weten dat het omzetaandeel op de zondag blijft groeien. Supermarkten dankten in mei 1,6 procent van hun omzet aan de zondag, terwijl dat vorig jaar nog 1,49 procent was. Vooral jonge alleenstaanden en tweeverdieners halen graag hun boodschappen op zondag. Opvallend is het aantal kant-en-klaarmaaltijden, zoals pizza’s, dat op deze dag wordt verkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!