AH test mobiel scannen wederom

Albert Heijn is opnieuw een proef gestart met het mobiel scannen van boodschappen. Klanten van het filiaal aan het Soendaplein in Haarlem kunnen door middel van een applicatie op hun smartphone de gewenste boodschappen scannen en bij een betaalpaal afrekenen.

Albert Heijn bepaalt over negen maanden of de mogelijkheid tot mobiel betalen wordt uitgerold over alle vestigingen. Volgens supermarktconsultant Gerard Rutte zitten er echter nog wat haken en ogen aan de proef in Haarlem. “Verschillende functies op de smartphone werken tijdens het scannen niet. Zo is er geen internetverbinding mogelijk”, aldus Rutte tegen de Telegraaf. Daarnaast noemt hij het scannen van de producten ‘lastig’. “Je moet je telefoon heel goed stilhouden en precies op de barcode richten. “

Albert Heijn testte mobiel scannen al eerder in andere vestigingen. Hierbij ging het echter om telefoons die over een NFC-chip (Near Field Communication) beschikten. Een groep consumenten mocht dat mobiel scannen in 2007 uitproberen bij de AH to go in AMC Amsterdam. Een jaar later volgde ook een proef in de AH to go in het Amstelstation. De keten was hiervoor de samenwerking aangegaan met de Rabobank. Dit had als gevolg dat klanten hun boodschappen, door de NFC-chip, ook mobiel konden betalen. Bij de huidige test in Haarlem kunnen klanten alleen met hun pinpas afrekenen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!