‘Forse stijging beleggingen retailvastgoed’

Wereldwijde beleggingen in winkelvastgoed stijgen tot 2020 met vijftig procent tot 180 miljard dollar per jaar. Dat blijkt uit een rapport van Jones Lang LaSalle. De stijging is vooral toe te schrijven aan een toename van grensoverschrijdende activiteiten, die nu goed zijn voor bijna de helft van alle retailbeleggingen.

Vooral groeimarkten gaan een grote rol spelen in retailvastgoed. In 2020 zijn deze markten naar verwachting goed voor een kwart van de wereldwijde retailbelegginen. Op dit moment is dat nog geen tien procent. De gevestigde markten dalen van 83 procent naar net iets meer dan zestig procent.

“Groeimarkten als China, Brazilië en Turkije trekken steeds meer internationale beleggers aan”, aldus Arthur de Haast, hoofd International Capital Group bij Jones Lang LaSalle. “Door de kwalitatieve verbetering en toegenomen beschikbaarheid van gedegen winkelobjecten en winkelcentra, toenemende liquiditeit en verdere toename van transparantie in de vastgoedwereld, worden retailbeleggingen aantrekkelijker voor internationaal kapitaal.”

Jones Lang LaSalle voorspelt daarnaast dat het totale aandeel van retail in vastgoed tegen 2020 op dertig procent zal liggen. De afgelopen tien jaar bedroeg dat percentage 24 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!