Apple vindt NFC nog onnodig

Apple vindt het nog te vroeg voor NFC, de technologie voor contactloos betalen. Het Amerikaans elektronicabedrijf ziet niet welk probleem NFC op dit moment oplost. Daarom is de technologie niet toegepast in de gisteren gepresenteerde iPhone 5.

Andere merken als Nokia en Samsung integreerden deze technologie al wel in hun nieuwste smartphones. Volgens Apple zijn de toepassingsmogelijkheden te beperkt. Van retailers wordt eerst een geavanceerde infrastructuur verwacht.

Ook draadloos opladen is voorlopig van de baan. “In de praktijk betekent het dat men toch weer een oplader moet meenemen die alsnog aan het stopcontact moet”, aldus marketingbaas Phil Schiller van Apple.

Schiller introduceerde gisteren wel Passbook. Dat is een app voor kaartjes en coupons die visueel gescand kunnen worden. “Dat is wat mensen vandaag wel nodig hebben”, vertelde Schiller.

Ook presenteerde hij een nieuwe, kleinere aansluitkabel voor de iPhone. De belangrijkste overweging daarvoor is dat fabrikanten graag kleinere accessoires willen maken. De oude, relatief grote insteekplug maakt dat volgens Apple onmogelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!