Eerste EKO-keurmerken voor winkels

Vier foodretailers hebben het EKO-keurmerk Winkels ontvangen. Het keurmerk werd deze week voor het eerst uitgereikt.

EkoPlaza Alkmaar en Uden, Gimsel Rotterdam en GooodyFooods Almere ontvingen het certificaat. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet een winkel minimaal voor negentig procent biologisch inkopen. Bovendien moet de winkel minimaal twee verbeterdoelstellingen hebben, zodat de lat steeds hoger komt te liggen.

De eerder dit jaar opgerichte Biowinkelvereniging, waarbij inmiddels tachtig speciaalzaken zijn aangesloten, verwacht dat veel van haar leden zich willen laten certificeren. Arjan Nijdam, voorzitter van de Biowinkelvereniging: "Een consument die bewust kiest voor biologisch moet erop kunnen rekenen dat zijn winkel een zo groot mogelijk aanbod biologische voeding heeft. Met het EKO-keurmerk maken wij dit zichtbaar."

Ook Wessanen, het moederbedrijf van Gooodyfooods, hoopt dat meer van haar winkels een EKO-keurmerk krijgen. “Maar winkeliers moeten zelf initiatief nemen”, aldus een woordvoerder. “Het is een heel traject dat je niet op een middag hebt geregeld, maar we verwachten dat er meer GooodyFooods-vestigingen een EKO-keurmerk zullen krijgen.”

Het EKO-keurmerk bestond al voor voedingsmiddelen. De Stichting EKO-keurmerk introduceerde het keurmerk eerder ook al voor catering en restaurants.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!