Walmart staakt verkoop producten Amazon

Walmart stopt met de verkoop van Amazon-producten. De retailer haalt de tablet Kindle Fire van zijn concurrent uit de schappen om prijsvergelijking en online verkoop tegen te gaan.

"Onze klanten vertrouwen erop dat we een breed assortiment tegen de laagste prijzen aanbieden en we bekijken alles wat we verkopen door deze ogen", aldus een woordvoerder van Walmart. "We blijven een gevarieerd assortiment aan tablets en e-readers met accessoires verkopen."

Op de zogenoemde Kindle Fire van Amazon, die op of onder kostprijs wordt verkocht om klanten te winnen voor fysieke en digitale producten, staat standaard een applicatie die prijzen vergelijkt en waarmee gebruikers naar de site van de e-tailer worden verwezen om direct online aankopen te doen. Door de tablets van Amazon te slijten, denkt Walmart de concurrent klaarblijkelijk te veel in de kaart te spelen.

Eind vorig jaar staakte Target zijn samenwerking met Amazon al, nadat de online retailer fysieke winkelbezoekers met korting mobiel liet shoppen. Het bedrijf riep fabrikanten daarom begin dit jaar op in-store only producten in omloop te brengen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!