Walmart heeft oren naar India

Walmart wil uitbreiden naar India nu het land zijn grenzen open lijkt te zetten voor buitenlandse retailers. De supermarktketen hoopt er binnen twee jaar eigen vestigingen te openen.

India verbood buitenlandse retailers voorheen om met een eigen winkel in het land te opereren. De regering heeft deze maand besloten dat de 29 staten zelf mogen bepalen of zij buitenlandse retailketens toelaten of weren. Buitenlandse retailers moeten de economie een boost geven en de supply chain moderniseren. Momenteel gaan producten als fruit en groente langs zoveel tussenpersonen, dat het voedsel al rot is voordat het in de winkels ligt. Tot nu toe hebben slechts negen staten aangegeven dat buitenlandse retailers welkom zijn. Veel politici denken dat de komst van retailgiganten als Walmart funest is voor kleine lokale spelers.

Volgens Scott Price, Azië ceo van Walmart, duurt het nog wel even voor de nieuwe vestigingen openen. “We spitsen ons toe op uitbreiding in India, maar het is niet zo dat we massaal in het land gaan investeren nu de grenzen voorzichtig opengaan.” In India is het moeilijk om een stuk land te kopen. Bovendien maken een slechte infrastructuur en een tekort aan opslagvoorzieningen het de retailer moeilijk om snel uit te breiden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!