Online groei vraagt om regionale logistiek

Retailers die de groei van e-commerce willen bijbenen moeten zich richten op regionale distributiecentra. Op deze manier kunnen retailers sneller leveren en het proces van retouren versimpelen. Dat schrijft de logistieke nieuwssite DCVelocity naar aanleiding van cijfers over de online retailmarkt.

De cijfers laten zien dat de Amerikaanse e-commerce tot 2015 jaarlijks met tien procent zal groeien. Voor internationale e-commerce wordt zelfs een groei van 21 procent voorspeld. De online verkopen buiten de VS zouden tegen 2015 goed zijn voor 1,1 biljoen dollar.

Consumenten hebben ondertussen steeds hogere verwachtingen omtrent de bezorging. Same day delivery en gratis verzending worden algemeen goed. Uit onderzoek van IMS worldwide blijkt dat drie van de vier mogelijke bestellingen uiteindelijk niet wordt geplaatst, omdat de consument verzendkosten moet betalen. Om gratis en snelle verzending te kunnen bieden moeten retailers hun logistieke kosten zo laag mogelijk houden. “Regionale distributiecentra zijn hier het antwoord op. Alleen zo kunnen retailers aan de groeiende verwachtingen van consumenten voldoen”, aldus de nieuwssite.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!