Kleding- en schoenenverkopers in verdrukking

In het tweede kwartaal van 2012 hebben kleding- en schoenenwinkels veel minder artikelen verkocht dan een jaar eerder. De omzet van de kleding- en schoenenwinkels nam dan ook flink af.

Het aantal faillissementen van kleding- en schoenenwinkels is in het tweede kwartaal van 2012 in vergelijking met dezelfde periode in 2011 verdubbeld. Dat blijjkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het CBS.

In het tweede kwartaal van 2012 werden tien procent minder schoenen en zeven procent minder kleding verkocht dan een jaar eerder. De hoeveelheid verkochte schoenen en kleding nam in het eerste kwartaal van 2012 nog met respectievelijk acht en drie procent toe ten opzichte van een jaar eerder.

In de afgelopen elf jaar kromp het volume niet zo sterk als in het tweede kwartaal van 2012. De koopbereidheid van consumenten bereikte in dat kwartaal een dieptepunt. Dit had zijn weerslag op de hoeveelheid verkochte artikelen.

Vanaf het laatste kwartaal van 2011 neemt het aantal faillissementen sterk toe. Tot het vierde kwartaal van 2011 gingen er ieder kwartaal gemiddeld vijftien kleding- en schoenenwinkels failliet. In het tweede kwartaal van 2012 is er sprake van een verdubbeling vergeleken met een jaar eerder. In de maanden april tot en met juni 2012 zijn er in totaal dertig faillissementen uitgesproken. Het merendeel van deze bedrijven betrof kledingwinkels.

Lees ook: Kwart meer faillissementen in retail



Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!