Pensioensoap Jumbo houdt aan

De pensioenproblemen voor Jumbo stapelen zich op door de overname van Super de Boer-medewerkers. Eerder leidde die overname al tot ruzie over een miljoenen bijstorting in hun pensioenfonds. Nu heeft de supermarktketen ook nog een rekening van enkele tonnen euro’s ontvangen van het Bedrijfstakpensioenfonds voor het Levensmiddelenbedrijf (BPFL).

Normaal gesproken zijn alle medewerkers in de sector levensmiddelen verplicht zich aan te sluiten bij het bedrijfstakfonds. Maar de medewerkers van Jumbo die eerder voor Super de Boer werkten bouwen hun aanvullende pensioen nog steeds op bij hun eigen Pensioenfonds Super de Boer. Jumbo stort hun premies op die rekening, en is pas op 1 januari 2013 van plan om de voormalig Super de Boer-medewerkers aan te melden bij BPFL.

Pensioenfonds Super de Boer kreeg hiervoor in het verleden vrijstelling, omdat hun regeling al eerder bestond dan die van BPFL. Maar nu de medewerkers van Super de Boer door de overname in dienst zijn van Jumbo, vindt BPFL dat die vrijstelling is vervallen. Daarom stuurde BPFL een rekening om de achterstallig premies vanaf 1 januari 2012 te innen. Het zou gaan om een bedrag van twee miljoen euro per jaar.

Tegelijk wordt er overlegd om de oude rechten en aanspraken uit het Super de Boer-fonds ook op te laten gaan in BPFL, dat een groter beheerd vermogen kent. Dan zal Jumbo wel een bedrag van vijftig miljoen euro moeten ophoesten, omdat het fonds van Super de Boer er financieel slechter voor staat.

Jumbo steggelt ook al met Pensioenfonds Super de Boer over een bijstorting van 23 miljoen euro, omdat de levensverwachting harder stijgt dan was voorspeld.

Eerder: ‘Jumbo weigert pensioentekort SdB-fonds te betalen’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!