‘Chipknip verdwijnt uit winkel’

Detailhandel Nederland wil de chipkniptransactie bannen uit winkels. Het grootste bezwaar tegen de chipknip is dat deze leidt tot meer kosten en meer wachttijd bij de kassa. Daarom heeft de brancheorganisatie een principeafspraak gemaakt met banken om te streven naar chipknipvrije winkels vanaf 1 april 2013.

Bij de invoering van het nieuwe pinnen kwam er een stap in het betaalproces bij. Consumenten dienen eerst voor pinnen of chippen te kiezen. “En daarbij heet pinnen ‘Maestro V Pay’”, aldus Tom Ponjee, woordvoerder van Detailhandel Nederland. “En dat moet je allemaal maar begrijpen. Dat leidt tot extra wachttijd.” Bovendien kost een chiptransactie een ondernemer al snel drie à vier keer meer dan een pintransactie.

Het aantal chiptransacties neemt al elke dag af. Gemiddeld zijn er nog vier transacties per betaalterminal per dag. Detailhandel Nederland roept winkeliers op voor de feestdagen afscheid te nemen van de chipknip zodat alles is afgerond voordat de drukste periode van het jaar aanbreekt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!