Beddenspecalist.nl zet slaapscan in voor advies

Klanten van Beddenspecialist.nl kunnen hun slaapgedrag laten meten met de SlaapID Slaapscan. Een potentiële klant krijgt de slaapscan drie nachten mee naar huis. Het apparaatje meet tijdens de nacht hoe je slaapt. En met die gegevens bepaalt een medewerker van Beddenspecialist.nl vervolgens in de winkel welk bed daar het beste bij past.

“De meetsystemen zijn onafhankelijk, dus de klant krijgt een neutraal advies op maat”, zegt Maarten Stoffels van Beddenspecialist.nl. De innovatie is een reactie op de ‘prijsgerichte beddenmarkt, die niet meer op kwaliteit let’. “De consument wil ook kwaliteit. Het liefst persoonlijk advies. Daar spelen wij op in.”

Stoffels is niet bang voor showrooming, het fenomeen dat mensen zich laten adviseren maar elders online kopen. Een ergernis van winkeliers waar vooral kleding- en schoenenverkopers last van hebben. Stoffels: “We geven de meting niet mee aan de klant. Maar ook anders zal de kant dat moreel gezien niet snel doen. Je hebt dan al zoveel voor ze gedaan dat ze het product hier ook wel zullen kopen.”

Een bijkomend voordeel van de SlaapID-scan is de enorme database van klantinformatie. “Daardoor weten we nog beter wat de klant wil, en bovendien kunnen we ons assortiment daarop afstemmen”, aldus Stoffels.

Ook de website van Beddenspecialist.nl wordt geïnnoveerd. Er staat al een matrasadvies op en in de toekomst is het ook mogelijk om een product te plaatsen en te bekijken in een virtuele weergave van de eigen slaapkamer. De formule telt twintig fysieke winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!