IKEA: drie nieuwe Belgische vestigingen

IKEA heeft plannen drie nieuwe vestigingen te openen in België. Het woonwarenhuis mikt daarbij op Bergen, Hasselt en Antwerpen. Dat maakte het Zweedse concern maandag bekend bij de publicatie van de cijfers van het gebroken boekjaar 2011-2012 van zijn Belgische activiteiten.

Tijdens de persconferentie werd tevens aangekondigd dat er de komende maanden op zoek gegaan wordt naar zestig tot tachtig nieuwe managers.

IKEA België realiseerde over het afgelopen boekjaar een omzetstijging van 4,8 procent. De omzet kwam uit op 677 miljoen euro. Het resultaat is volgens IKEA België onder meer te danken 'aan de uitbreidingen en renovaties van de bestaande woonwarenhuizen en een sterke stijging van het aantal verkochte keukens, slaapkameroplossingen en oplossingen voor ‘outdoor living’.'

Het retailconcern wil in 2013 nog meer inzetten op ‘betaalbare en duurzame’ woonoplossingen die bijdragen tot een beter thuisgevoel. De focus ligt daarbij dit jaar op textiel. Daarnaast zal ook een heel jaar door een outdoor collectie aangeboden worden en wordt er ook gefocust op de verkoop van verlichtingsoplossingen met LED, sorteeroplossingen voor afval en waterbesparende kranen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!