Payleven breidt uit met pinbetaling en Visa

De mobiele betaaldienst Payleven ondersteunt binnenkort niet alleen MasterCard maar ook PIN-betalingen en kredietkaarten van Visa. Payleven hoopt zo een groter marktaandeel in Nederland en andere Europese landen te vergaren.

De dochter van incubator Rocket Internet is sinds augustus in Nederland actief en komt hier met een eigen Chip & PIN-oplossing. Deze betaaloplossing stelt retailers of consumenten in staat een smartphone of tablet aan een betaalkastje te koppelen. Consumenten moeten hun betaalkaart vervolgens in dit kastje ‘dippen’ en een pincode intoetsen om te betalen. De betaalgegevens worden via mobiel internet naar de verwerkende instantie gestuurd. Deze instantie zorgt ervoor dat het geld bij de ondernemer komt.

De betaaloplossing is mede bedoeld voor kleine retailers en ambulante ondernemers, die bijvoorbeeld geen ‘echt’ kassasysteem willen aanschaffen. “Dit is vooral interessant voor mensen die klanten eenmalig zien en daarom schipperen tussen contante betalingen en facturen”, aldus lokaal projectleider Derk van Wingerden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!