Postbezorging op maandag stopt definitief

Er komt definitief een einde aan postbezorging op maandag. Dat heeft demissionair staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken woensdag aan de Tweede Kamer laten weten. De wet die PostNL verplicht om zes keer per week post te bezorgen wordt afgeschaft. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van PostNL in vervulling.

Vorig jaar kondigde Bleker al aan dat het aantal bezorgdagen teruggeschroefd kan worden van zes naar vijf. Maar hij wilde wachten met een definitief besluit tot de resultaten van twee onderzoeken bekend zouden zijn. Daaruit blijkt nu dat de maatregel weinig gevolgen heeft voor de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden van het huidige personeel van PostNL.

Het postbedrijf wilde van de maandag als bezorgdag af omdat die dag niet rendabel zou zijn. Veel post wordt tegenwoordig digitaal verstuurd. Vooral op maandagen is het volume te klein geworden. Het voortzetten van de postbezorging op de eerste dag van de week zou alleen kunnen als de prijs van postzegels sterk stijgt.

Wanneer de nieuwe situatie ingaat, is nog niet bekend. Bijzondere poststukken, zoals rouwkaarten, blijven wel op maandag bezorgd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!