Philips schrapt 270 banen

Bij de vestigingen van Philips Healthcare in Best en in Eindhoven verdwijnen in totaal 270 banen. Het schrappen van de functies bij de tak Medische Systemen heeft te maken met de grote bezuinigingoperatie die vorig jaar werd ingezet. In Best verdwijnen 260 banen, waarvan 120 tijdelijke. In Eindhoven gaan tien banen verloren op de verkoopafdeling.

Het Nederlandse elektronicaconcern kondigde een jaar geleden al aan dat het moest afslanken om zijn innovatieve kracht te behouden. In eerste instantie zou dit wereldwijd ten koste gaan van 4500 banen, waarvan 1400 in Nederland. Maar Philips maakte vorige maand bekend dat er wereldwijd nog 2200 extra banen worden geschrapt. Toen kon het bedrijf nog niet aangeven hoeveel banen er in Nederland zouden verdwijnen. De wereldwijde reorganisatie moet een besparing van 1,1 miljard euro opleveren.

FNV-bondgenoten noemt de koers van Philips-topman Frans van Houten ‘ordinair aandeelhouderskapitalisme’. Volgens een Philips-woordvoeder komt het onder de streep neer op een verlies van 150 banen, daar er ook weer banen bij komen op andere afdelingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!