Mobiele site ontbreekt bij grote merken

Slechts twintig procent van de grootste merken van Nederland heeft een mobiele website. Dat blijkt uit onderzoek van IAB Nederland onder de tweehonderd grootste merken van Nederland.

Het advertentiebureau denkt dat mobiel steeds meer het primaire kanaal wordt voor consumenten. Zestig procent van de consumenten beschikt momenteel over een smartphone. “Het is onbegrijpelijk dat tachtig procent van de merken geen mobiele website heeft”, aldus Michiel Ebeling, IAB taskforce Mobile-voorzitter. Retailers zouden veel geld steken in campagnes die verwijzen naar desktopsites. Deze desktopsites zijn op mobiel slecht te lezen, waardoor de conversie van deze campagnes laag is.

Vanuit de webstatistieken zouden veel bedrijven al weten welke informatie hun doelgroep zoekt via mobiel. Retailers doen er verstandig aan voor die functies een mobiel geschikte website te ontwikkelen, luidt het advies van IAB. “Bouw ervaring op en kijk welke rol die mobiele website speelt en optimaliseer. Overigens kan een mobiele landingspagina in eerste instantie ook al een prima rol vervullen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!