Macintosh verkoopt meer via Wehkamp

Wehkamp.nl gaat nog meer schoenen verkopen van de Macintosh Retail Group. Macintosh verkoopt al schoenen van Scapino via de webwinkelier, maar voegt daar nu ook het assortiment van Manfield aan toe. Dat meldt Twinklemagazine.nl.

De stap van Macintosh is in meerdere opzichten opmerkelijk. De retailer besloot in 2011 namelijk de schoenen van dochterketen Dolcis niet meer via Wehkamp.nl te verkopen, maar via concurrent Necerkmann.com. Voor de schoenen van Manfield heeft Macintosh toch voor Wehkamp.nl als extern online platform gekozen.

Daarnaast heeft Macintosh haar eigen online platform Intreza, waarmee het winkelconcern streeft naar marktleiderschap op het gebied van schoenen. “We zien Intreza als potentiële category killer in schoenen, de one stop shop”, zei Eric Coorens, coo van Macintosh eerder tegen Twinkle.

De retailer wil de consument op Intreza een zo groot mogelijk assortiment bieden, waaronder ook schoenen van concurrenten vallen. Klanten kunnen bij zogeheten Intreza Shoepoints hun producten afhalen, maar ook een bestelling plaatsen. Deze punten zijn te vinden in vijfhonderd filialen van verschillende Macintosh winkelformules.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!