Urban Outfitters naar Nederland

De Amerikaanse modeketen Urban Outfitters doet zijn intrede op de Nederlandse markt. Het heeft een pand aan de Kalverstraat in Amsterdam gehuurd en de verbouwing is reeds gestart. De winkel wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2013 geopend.

Het modebedrijf, opgericht in 1970, heeft momenteel zo’n tweehonderd brandstores in de Verenigde Staten, Canada en Europa. In de winkels staat niet alleen mode centraal, maar is er ook aandacht voor hedendaagse kunst en muziek. Het merk richt zich op 'urban-minded individuen van achttien tot dertig jaar, die houden van een lifestyle shopping ervaring'.

Afgelopen zomer maakte Urban Outfitters al kenbaar dat het zich wilde focussen op Europa, een debuut in Azië en op de online markt, om nieuwe klanten te trekken. Het bedrijf heeft al 34 winkels in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Duitsland en België. In een vacature voor een functie in een nieuwe flagshipstore in Londen, stelt de fomrule de komende twee jaar het aantal winkels flink te willen opschroeven, aldus FashionUnited.

Het Amerikaanse modebedrijf heeft in Nederland drie BV’s geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. De Kroonenberg Groep, de verhuurder van het pand in Amsterdam, laat weten dat er via hen momenteel geen zoekopdracht loopt voor meer winkelruimtes voor Urban Outfitters.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!