Meer retailfusies en -overnames in Benelux

De fusie- en overnamemarkt in de retailsector in de Benelux is dit jaar actiever dan een jaar terug. In de eerste drie kwartalen van 2012 vonden er 22 fusies en overnames plaats, ter waarde van 743 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar waren er zeventien retaildeals, voor een totaalbedrag van 212 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Mergermarket.

De duurste transactie van dit jaar is de overname van bol.com door Ahold, waarmee 350 miljoen euro was gemoeid. De overname van 82 Jumbo supermarkten door Ahold volgt met een overnamesom van 290 miljoen euro. De deal tussen Massimo Dutti-winkels en de Spaanse koper Inditex completeert de top drie (103 miljoen).

De transacties in de retailsector bedroegen zeven procent van de totale fusie- en overnameactiviteiten in de Benelux. Over alle branches is die in de afgelopen drie kwartalen nooit zo laag geweest sinds 2004. In totaal werden er 317 deals gesloten, waarmee 29,43 miljard was gemoeid.

De lagere totale resultaten komen vooral door een gebrek aan activiteit in België in Luxemburg. In Nederland werden juist meer fusies en overnames gedaan sinds jaren. Binnen de Benelux was Nederland goed voor 85 procent van de fusie- en overnameactiviteit. Met een kleine 25 miljard euro is dat juist het hoogste bedrag sinds 2007.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!