Horecabranche stabiel door toerist

De bestedingen van meer buitenlandse toeristen voorkomt dit jaar een verdere krimp van de horecabranche. Het economisch bureau van ING verwacht op basis van CBS-cijfers desondanks niet dat de Nederlandse horeca uit het dal klimt. De ING-economen constateren dat het consumentenvertrouwen over zijn dieptepunt heen lijkt, maar dat bezuinigingen en BTW- en accijnsverhogingen zorgen voor daling van de koopkracht.

“Nederlandse gasten besteden vooral bij bezoek aan cafés en restaurants gemiddeld minder dan in voorgaande jaren”, aldus het ING. “Daartegenover staat een positieve groei van het aantal gasten uit het buitenland.” De grotere instroom van buitenlandse gasten zorgt er volgens de onderzoekers voor dat de omzetafname in 2012 beperkt blijft tot 0,3 procent en in 2013 tot één procent.

Het Nederlandse Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat het inkomend toerisme dit jaar met bijna vier procent toeneemt. Reisgidsenuitgever Lonely Planet riep Amsterdam onlangs uit tot 's werelds tweede beste stad om te bezoeken in 2013.

Eerder: Lonely Planet tipt Amsterdam

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!