Contactloos betalen bij ABN en ING

Klanten van ING en ABN AMRO ontvangen half 2013 een betaalpas die hen contactloos laat afrekenen. De pas laat hen kleine bedragen afrekenen door de pas tegen de automaat aan te houden. De verwerking van de betaling verloopt hetzelfde als bij de ‘ouderwetse’ transactie. De eerste betaalautomaten die deze betalingen accepteren verschijnen vanaf begin volgend jaar in de winkels.

ABN en ING gebruiken de Maestro PayPass. Deze door MasterCard ontwikkelde methode voor contactloze betalingen wordt internationaal al toegepast, is gebaseerd is op Near Field Communication (NFC) en bestaat al tien jaar. In 2002 werd deze betaalmethode getest in Florida met JPMorgan Chase en Citibank. Drie jaar later werd de kaart actief in onder meer Zwitserland, Noord-Amerika, Polen, Duitsland, Engeland en Zuid-Korea.

Ondanks het stijgende aantal pinbetalingen wordt 63 procent van alle betalingen bij toonbankinstellingen (detailhandel, horeca, benzinestations) nog altijd contant gedaan. Met de nieuwe pas hopen ABN en ING dat kleine bedragen steeds minder met contant geld worden afgerekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!