'Free Record Shop in 2014 weer winstgevend'

Free Record Shop realiseert in 2014 weer winstcijfers. Een herstructurering en een wijziging van het assortiment moeten daarvoor zorgen, aldus de oprichter en inmiddels afgetreden ceo Hans Breukhoven zaterdag in De Financiële Telegraaf.

Een onderdeel van de herstructureringsplannen van de winkelketen is een streamingmuziekdienst, naar voorbeeld van Spotify. Volgend jaar wordt het programma gelanceerd, waar voor een klein bedrag naar een grote hoeveelheid aan muziek kan worden geluisterd. Eerder kondigde MediaMarkt een soortgelijke dienst aan.

Free Record Shop verkeert al jaren in zwaar weer door dalende cd-verkopen en afnemend consumentenvertrouwen. De formule sloot dit jaar al tien winkels, maar daar komt nog een onbekend aantal sluitingen bij. De winkelsluitingen komen dan ook niet als een verrassing.

Een deel van de vestigingen wordt omgebouwd tot een Game Mania, een van de winkelketens van het moederbedrijf van Free Record Shop die wel blijven groeien. Volgens Breukhoven blijft de verkoop van games en films op peil.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!