Duitse supers willen Nederlands personeel

Duitse supermarkten in de grensstreek willen meer Nederlandse werknemers in dienst nemen om Nederlandse klanten beter van dienst te zijn. De supers verwachten dat Nederlandse consumenten hun boodschappen steeds vaker over de grens gaan doen nu er een accijnsverhoging op sigaretten en alcohol wordt doorgevoerd. De supermarktketens brengen daarom ook Nederlandse folders uit.

Deze belasting wordt in januari met gemiddeld zes procent verhoogd. In 2014 komt daar vijf procent bovenop. De Slijtersunie en pompouders in grensgebieden verwachten veel faillissementen wanneer de accijnzen worden doorgevoerd.

Na een accijnsverhoging in 2002 moest tien procent van de drankverkopers in de grensstreek zijn deuren sluiten. Ook pomphouders vrezen voor het einde van hun onderneming. Zij danken momenteel zestig tot zeventig procent van hun omzet aan tabaksverkoop. Volgens onderzoeksbureau EIM is de Nederlandse overheid sinds 2005 al 560 miljoen euro misgelopen, omdat Nederlandse consumenten de producten over de grens aanschaffen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!